Список країн

Матеріал з Вікіпедія
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Список країн ISO код 3166-1[едітовати | едітовати жрідло]

чісловый alpha-3 alpha-2 Kраїна
036 AUS AU  Австральскый Союз
040 AUT AT  Австрія
031 AZE AZ  Азербайджан
248 ALA AX  Аланды
008 ALB AL  Албанія
012 DZA DZ  Алжір
016 ASM AS  Америцька Самоа
850 VIR VI  Америцькы Паненьскы островы
020 AD AD  Андора
024 AGO AO  Анґола
660 AIA AI  Анґуіла
010 ATA AQ  Антарктіда
028 ATG AG  Антіґуа і Барбуда
032 ARG AR  Арґентіна
051 ARM AM  Арменія
533 ABW AW  Аруба
004 AFG AF  Афґаністан
044 BHS BS  Багамы
050 BGD BD  Банґладеш
052 BRB BB  Барбадос
048 BHR BH  Бахрейн
056 BEL BE  Белґія
084 BLZ BZ  Беліз
204 BEN BJ  Бенін
060 BMU BM  Бермуды
064 BTN BT  Бгутан
112 BLR BY  Білорусія
068 BOL BO  Болівія
070 BIH BA  Боснія і Герцеґовина
072 BWA BW  Ботсвана
076 BRA BR  Бразілія
086 IOT IO  Брітьске індіцкоокеаньске теріторіум
092 VGB VG  Брітьскы Паненьскы островы
096 BRN BN  Бруней
074 BVT BV Flag of Norway.svg Буветів остров
100 BGR BG  Булгарія
854 BFA BF  Буркіна Фасо
108 BDI BI  Бурунді
876 WLF WF  Валіс і Футуна
548 VUT VU  Вануату
336 VAT VA  Ватікан
826 GBR GB  Велика Брітанія
862 VEN VE  Венезуела
704 VNM VN  Вєтнам
626 TLS TL  Выходный Тімор
332 HTI HT  Гайті
334 HMD HM Flag of Australia.svg Гардовы і МакДоналдовы островы
528 NLD NL  Голандія
530 ANT AN  Голандьскы Антілы
344 HKG HK  Гонґ Конґ
340 HND HN  Гондурас
266 GAB GA  Ґабон
270 GMB GM  Ґамбія
288 GHA GH  Ґана
328 GUY GY  Ґаяна
312 GLP GP Flag of France.svg Ґваделуп
316 GUM GU  Ґвам
320 GTM GT  Ґватемала
324 GIN GN  Ґвінея
624 GNB GW  Ґвінея Біссау
831 GGY GG  Ґернсі
308 GRD GD  Ґренада
300 GRC GR  Ґреція
304 GRL GL  Ґроньско
268 GEO GE  Ґрузія
208 DNK DK  Даньско
180 COD CD  Демократічна републіка Конґо
832 JEY JE  Джерзі
292 GIB GI  Джібралтар
262 DJI DJ  Джібутьско
212 DMA DM  Домініка
214 DOM DO  Домініканьска републіка
818 EGY EG  Еґіпет
218 ECU EC  Еквадор
232 ERI ER  Ерітрея
233 EST EE  Естонія
231 ETH ET  Етіопія
887 YEM YE  Ємен
894 ZMB ZM  Замбія
732 ESH EH  Западна Сагара
882 WSM WS  Западна Самоа
716 ZWE ZW  Зімбабве
376 ISR IL  Ізраіль
356 IND IN  Індія
360 IDN ID  Індонезія
368 IRQ IQ  Ірак
364 IRN IR  Іран
372 IRL IE  Ірьско
352 ISL IS  Ісланд
724 ESP ES  Іспанія
380 ITA IT  Італія
400 JOR JO  Йорданьско
398 KAZ KZ  Казахстан
136 CYM KY  Кайманьскы островы
116 KHM KH  Камбоджа
120 CMR CM  Камерун
124 CAN CA  Канада
132 CPV CV  Капверды
634 QAT QA  Катар
404 KEN KE  Кенія
417 KGZ KG  Кірґістан
296 KIR KI  Кірібаті
156 CHN CN  Кітай
166 CCK CC  Кокосовы островы
170 COL CO  Колумбія
174 COM KM  Коморы
178 COG CG  Конґо
188 CRI CR  Костаріка
192 CUB CU  Куба
414 KWT KW  Кувайт
184 COK CK  Куковы островы
418 LAO LA  Лаос
428 LVA LV  Латвія
426 LSO LS  Лесото
422 LBN LB  Лібанон
430 LBR LR  Ліберія
434 LBY LY  Лібія
440 LTU LT  Літва
438 LIE LI  Ліхтенштайньско
442 LUX LU  Луксембурьско
450 MDG MG  Мадаґаскар
348 HUN HU  Мадярьско
175 MYT YT Flag of France.svg Майот
446 MAC MO  Макао
807 MKD MK  Македонія
454 MWI MW  Малаві
458 MYS MY  Малайзія
462 MDV MV  Малдівы
466 MLI ML  Малі
470 MLT MT  Малта
504 MAR MA  Мароко
474 MTQ MQ Flag of France.svg Мартінік
584 MHL MH  Маршаловы островы
478 MRT MR  Мауретанія
480 MUS MU  Мауріціус
484 MEX MX  Мексіко
581 UMI UM Flag of the United States.svg Меншы одлеглы островы США
583 FSM FM  Мікронезія
508 MOZ MZ  Мозамбік
498 MDA MD  Молдавія
492 MCO MC  Монако
496 MNG MN  Монґолія
500 MSR MS  Монтсерат
104 MMR MM  Мянмарьско
516 NAM NA  Намібія
520 NRU NR  Науру
524 NPL NP  Непал
562 NER NE  Ніґер
566 NGA NG  Ніґерія
558 NIC NI  Нікараґуа
570 NIU NU  Ніуе
276 DEU DE  Нїмецько
540 NCL NC  Нова Каледонія
554 NZL NZ  Новый Зеланд
578 NOR NO  Норьско
512 OMN OM  Оман
833 IMN IM  Остров Ман
574 NFK NF  Остров Норфолк
162 CXR CX  Остров Різдва
586 PAK PK  Пакістан
585 PLW PW  Палау
275 PSE PS  Палестина
591 PAN PA  Панама
598 PNG PG  Папуа-Нова Ґвінеа
600 PRY PY  Параґвай
604 PER PE  Перу
612 PCN PN  Піткерновы островы
384 CIV CI  Побережя слоновины
616 POL PL  Польско
630 PRI PR  Порторіко
620 PRT PT  Портуґалія
646 RWA RW  Рванда
638 REU RE Flag of France.svg Реуніон
226 GNQ GQ  Ровникова Ґвінеа
642 ROU RO  Румуньско
643 RUS RU  Росія
222 SLV SV  Салвадор
674 SMR SM  Сан Маріно
682 SAU SA  Саудьска Арабія
748 SWZ SZ  Свазійско
654 SHN SH Flag of the United Kingdom.svg Свята Гелена
662 LCA LC  Свята Луція
670 VCT VC  Святый Вінсент і Ґренадіны
659 KNA KN  Святый Кріштоф і Невіс
678 STP ST  Святый Томаш і Прінців остров
408 PRK KP  Северна Корея
580 MNP MP  Северны Маріаньскы островы
690 SYC SC  Сейшелы
652 BLM BL  Сен Бартелемі
663 MAF MF Flag of France.svg Сен Мартен
666 SPM PM  Сен Пєр і Мікелон
686 SEN SN  Сенеґал
688 SRB RS  Серьбско
140 CAF CF  Середнёафрицька републіка
694 SLE SL  Сіера Леон
702 SGP SG  Сінґапур
760 SYR SY  Сірія
705 SVN SI  Словенія
703 SVK SK  Словеньско
706 SOM SO  Сомальско
784 ARE AE  Споєны Арабскы Еміраты
840 USA US  Споєны Штаты Америцькы
144 LKA LK  Срі Ланка
736 SDN SD  Судан
740 SUR SR  Сурінам
762 TJK TJ  Таджікістан
158 TWN TW  Тайван
834 TZA TZ  Танзанія
764 THA TH  Тгайско
796 TCA TC  Теркс і Кейкос
768 TGO TG  Тоґо
772 TKL TK  Токелау
776 TON TO  Тонґа
780 TTO TT  Трінідад і Тобаґо
798 TUV TV  Тувалу
788 TUN TN  Тунісько
795 TKM TM  Туркменістан
792 TUR TR  Турція
800 UGA UG  Уґанда
860 UZB UZ  Узбекістан
804 UKR UA  Україна
858 URY UY  Уруґвай
234 FRO FO  Фаєрьскы островы
242 FJI FJ  Фіджі
608 PHL PH  Філіпіны
246 FIN FI  Фіньско
238 FLK FK  Фолкленды
250 FRA FR  Франція
254 GUF GF Flag of France.svg Французька Ґваяна
258 PYF PF  Французька Полінезія
260 ATF TF  Французькы южны теріторії
191 HRV HR  Хорватія
196 CYP CY  Ціпрус
148 TCD TD  Чад
203 CZE CZ  Чесько
152 CHL CL  Чіле
499 MNE ME  Чорна Гора
090 SLB SB  Шаламуновы островы
756 CHE CH  Швайцарія
752 SWE SE  Швеція
744 SJM SJ Flag of Norway.svg Шпіцберґы
710 ZAF ZA  Южна Африка
239 SGS GS  Южна Джорджія і Южны Сендвічовы островы
410 KOR KR  Южна Корея
388 JAM JM  Ямайка
392 JPN JP  Японія