Перейти до вмісту

СС Крунланд

Матеріал з Вікіпедія
СС Крунланд

СС Крунланд (анґ. SS Kroonland) — океаньскый лайнер International Mercantile Marine (ІММ) из спуска на воду у 1902 році до того як го порубали на желізячя у 1927 році. СС Крунланд быв кораблём родичом СС Фіньска, Вадерланд и Зеландия тої же фірмы. Плавав на Америцькӯв лінії и на Панамско-Тихоокеаньскӯв лінії. Служив помӯчным кораблём из апріля 1918 по окто̄вбер 1919 року.

Америцька Лінія и перва світова во̄йна[едітовати | едітовати жрідло]

По німицькӯв инвазиї у Белґію корабль перевели на Америцьку лінію (Нью-Йорк — Ліверпул) 15 окто̄вбра 1914 року СС Крунланд прибыв у Ґібралтар, Неапол и Піррий, вӯн став первым великым америцькым кораблём у Сереґземноморрёви.

Рано, 20 мая позад густого тумана СС Крунланд попав на не розорвавшуся міну, через 2 минуты ид СС Крунланд наблизився німицькый пудводный корабиль, німці не ожидавші увідіти туй америцькый корабль спішно нюрьнули у глыбину айбо при манёврови винт ударився у корпус СС Крунланда.

Того же дне екіпаж СС Крунланд замітив ищи єден пудводный корабль у 910 метрах уд лівої стороны корабля, по пудводному кораблёви быв удкрытый огинь, вӯн у цілях безопасности нюрьнув на глыбину.

Уж у юнови неудавшася торпедна атака на СС Крунланд была напечатана на первых сторінкох америцькых ґазет.

Кӯниць службы[едітовати | едітовати жрідло]

18 септембра 1926 року, ухудшавучи и без того неза́видну фінансову ситуацію у ІММ на Маямі (місто дислокації СС Крунланд) обрушився великый ураган, уд нёго умерло 325 людий а 50,000 обсталося без стріхы над головов.

Не мавучи міста де держати корабль ёго пришвартовали у Хобокен.

Потӯм СС Крунланд продали Рубщикам желіза у Італію, 29 януара 1929 року послідньый раз лишив ЗША, привезши пшеніцю у порт Антверпен у Бельґії удправився у Ґеную де и здався на лом, за вись час службы СС Крунланд зробив 234 рейсы без серйозных утра́т.

Удкликованя[едітовати | едітовати жрідло]

Тоты даны суть часточно або цалком основаны на перекладї статї SS Kroonland на Анґліцькӯв Вікіпедії (чісло ревізії не было становлене).