Вікіпедія:Статя тыждня/2012/19

Матеріал з Вікіпедія
Пустыльга

Пустыльга (Falco tinnunculus) є малый представитель ряду хищів. Роспятя крыл колыше міджі 70–80 цм. Самець мать ясно сиву голову і хвіст, червенкасто бурый хырбет і жовтобуру грудь з чорныма фляками. Лїтать над полями і многораз ся при трепотавім лїтяню заставить на місцї і глядать жертву.

Пустыльга є дрібный соколовый хищ о дашто векшый, як горліця. Вага самця мать середнї коло 180 ґ і саміцї 220 ґ. Даны ся але за різныма жрідлами можуть одрізняти, бо пустыльгы мають велику промінливость нелем у великости, але і у фарбі. Як вшыткы соколовы мають пустыльгы выразно шпіцяты крыла і довгый хвіст.

Выразным ознаком є червенобурый хырбет у самцїв з  тмавыма фляками, у саміць і молодят з тмавыма смугами або вовнками. Спід тїла є світлїшый з подобныма тмавыма фляками і на хырбетї у молодят є выразне поздовжне флякованя. Самцї мають темя і тыл холовы сивы і біле горло лемує выразный чорный баюс на лицї. Сивы мають і хвіст векшынов без смужок, лем на кінцї мають шыроку тмаву смужку. Саміця і молодята мають бурый хвіст з тмавыма смугами.

Дале