Велоципед

Матеріал з Вікіпедія
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Велоципед, 1817
Commons
Вікісклад має мултімедіалны дата на тему:

Велоципедфр. vélocipède) – прототип бицикля, на котром але еще не была ани трансмиссия, ани гамы, а рушаня, бѣг и спераня ѣздець реализовав властныма ногами, операючи ся на землю.

Вынайдѣня[едітовати | едітовати жрідло]

Первый велоципед справив року 1817 барон Карл Дрез (Karl Drais). Сам вынаходник называв свой вынаход Laufmaschine (машина бѣгти). Перва задокументована ѣзда одбыла ся 12. юна 1817 з Маннгайму до гостинця "Schwetzinger Relaishaus" в Райнау (днесь подгород Маннгайма), по найлѣпшой дорозѣ Вельгерцогства Баден. Дорога там и назад вынесла 15 км, и ѣзда забрала му около годины,[1] а найвекшов сензациов того часу было, же стало ся то без коня. Еднак по даскельо роках, коли велоципед вышов на торг, появили ся и тяжкости. Стало ся очевидным, же на дорогах, порытых возовыми колеями, тяжко держати ровновагу машины, и так ѣздцѣ велоципеда имили ся ходити по ходниках и рухали ся над мѣру скоро, огрожуючи пѣшых ходцьох. Наслѣдком было, же власти в Германии, Великой Британии, Споеных Штатох заказали хосновати велоципед.[2]

Вынаход нараз достав знамости и популарности. Дрезов сочасник, молодый поет Ян Коллар, котрый в рр. 1817–1819 учив ся в Йенѣ бѣгав на такой машинѣ на ранде до своей милой.[3] Колесарѣ и вынаходникы такой зачали з продукциов и вылѣпшѣньом машины. Уже в року 1918 была машина на бѣганя популарнов забавов и в Булоньском лѣсѣ в Парижу, де достала назву велоципед.

Етимология назвы[едітовати | едітовати жрідло]

Французское слово vélocipède было придумано яко назва про вынаход Дреза на основѣ лат. velox pedes (быстрый, шиковный ходець). Назва тоту перебрали Польща и Россия, котры културно тѣсно контактовали зоз Франциов. Тота назва пак была еднако платна и про трициклы, и про квадроциклы.

Далшый вывин[едітовати | едітовати жрідло]

З велоципеда вывинув ся бицикель
Exquisite-kfind.png Подробно см.: История бицикля

Наслѣдком конштрукции велоципеда требало го выробити такой вышкы, котра бы в повности одповѣдала довжинѣ ног ѣздця, и так быв то транспорт аж понад мѣру индивидуалный. Тоту проблему вырѣшив вынаходник Жозеф Нисефор Ньепс (Joseph Nicéphore Niépce), сам активный ѣздець на велоципедѣ, котрый придумав сѣдло з регулованов вышков. Великое число вынаходникох и конштруктерох в наступных роках активно дали ся на вылѣпшѣня велоципеда. Главный принос належав англицкым и французскым вылѣпшователям. В другой половцѣ ХІХ. ст. во Франции интерес до той новоты и выроба ей упадае через франко-прусску войну (1870–1871). Центер выробы и вывину переносить ся до Англии и США. Року 1891 найлѣпшы бициклѣ выробляли в Англии, а цѣлково же в Европѣ и Америцѣ было около 1000 фабрик на выробу бицикльох.[4] Але то уже была зовсѣм друга машина и веце росширила ся по свѣтѣ ей английска назва бицикель (англ. bicycle). Межи Русинами назва велоципед заховала ся лем у Лемкох в Польщи.[5]

Жерела[едітовати | едітовати жрідло]

  • Велосипедъ. // Энциклопедический словарь / под ред. проф. И. Е. Андреевского. - Санкт-Петербург : Ф. А. Брокгауз, И. А. Ефрон, 1890-1907. Т. 5а: Вальтер - Венути. - 1892.
  • Horoszczak, Jarosław. Słownik łemkowsko-polski . Rutenika. Warszawa, 2004.
  • Hrubíšek, Ivo. Na kole za zdravím. Olympia. Praha, 1982.

Одказы[едітовати | едітовати жрідло]

Референции[едітовати | едітовати жрідло]

  1. Mick Hamer.
  2. Karl Drais-The New Biography by Dr. Hans-Erhard Lessing.
  3. Грубишек, с. 9.
  4. Брокгауз-Ефрон, т.5а, сс. 854–857.
  5. Горощак, cc. 133, 331