Ґреп

Матеріал з Вікіпедія
Ґрепфруйт

Ґрепфруйт, скорочено ґреп (Ботанічно Citrus paradisi або Citrus × paradisi), є субтропічне дерево плекане про свої цітрусовы плоды той самой назвы.

Історія[едітовати | едітовати жрідло]

Ґрепфруйт быв першыраз обявленый на острові Барбадос в Карібскім морю, одкы быв одвезеный до Америкы. Ґреп ся пак плекав як окрасна рослина, як овоцина є але популарный аж од 19. стороча. Днесь познаме штири фаребны файты: білый, жовтый, ружовый і червеный.

Попис[едітовати | едітовати жрідло]

Ґрепфруйты звычайно роснуть до вышкы 5-6 метрів, зрїдка аж 13-15 м. Листя суть тмаво зелены, довгы аж 150 мм, узкы і не опадують. Квіты мають 5 і суть великы асі 5 центіметрів. Плод - ґрепфруйт - мать жовту скорку і в діаметрї мать 10-15цм. Внутрїшня їдла часть є дїлена, єй фарба ся мінить од білой і ружовой аж по червену. Одрізняють ся і солодкостёв. Ґрепфруйтовый стром шторік родить аж 700 кусів ґрепів. Плекать ся в Бразілії, Ізраілї, Тексасї, Каліфорнії, на Флорідї або і в Турції і в Іспанії.

Здоровя[едітовати | едітовати жрідло]

Ґрепфруйт обсягує богате множество вітамінів C, B1 і K, самый плод є наповненый благодарно пособлячіма природныма флавоноідами.