Сок

Матеріал з Вікіпедія
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Сок — уто рідкый пищевый прôдукт, полученный у ризультаті отжима съедобных достиглых плодўв овощных авать фруктовых культур. Сок популярный практичиськы у всіх странах миру. Найбўльше распространені сокы, выжаті из съедобных плодўв доброкачественных, достиглых фруктўв и овощий. Однако существувт сокы, получині из стебиля, кôрнів, листя усякых употребляемых в пищу трав (например, сок из стебиля сельдерея, сок из стебиля цукрового тростника). Сокы из винограда и вишни считавут ся соками из почти єднакым составом.

 Из точкы зрения потребитилўв, сокы традиционно ділят на три вида:

Свіжовыжатый (свіжоотжатый) сок. Сок, котрый произвôдят в присутствії потребитилўв из пôмічув ручнôй авать механічнôй обработкы плодўв авать другых частин ростлин;

Сок прямого отжима. Сись сок, изготовленный из доброкачественных достиглых фруктўв и овощів, прошедшый пастеризацію и разлитый в асептичискі пакеты авать скляну тару.

Востановленный сок. сок, произведенный из концентрированного сока и питнôй воды, котрый поступат к продажу у асептичиськўй упакôвці.

Фруктôві сокы[едітовати | едітовати жрідло]

Содержат вшиткі питатильні вещества плодўв (углеводы, органічні кислоты, минеральні сôлі, витамині, пектинôві и ароматичні вещества) и легко усваивавт ся організмом

- Абрикосовый сок

- Апельсиновый сок

- Виноградный сок

- Гранатовый сок

- Сливовый сок

- Яблочный сок

Ягôдні сокы[едітовати | едітовати жрідло]

- Сок крыжôвника

- Сок чорнôй смородины

Овочиві сокы[едітовати | едітовати жрідло]

- Капустный сок

- Моркôвный сок

- Бураковый сок

- Томатный сок

- Дынный сок

Сокы дерев[едітовати | едітовати жрідло]

- Березовый сок

- Кленовый сок