Лїсовый коник

Матеріал з Вікіпедія
Лїсовый коник
Cuculus canorus canorus + Anthus trivialis
Anthus trivialis trivialis

Лїсовый коник (Anthus trivialis) є малый співак з родины кониковых росшыреный на великій теріторії Европы а в северній і западній Азії.

Опис[едітовати | едітовати жрідло]

  • Довжка тїла: 16 цм
  • Роспятя крыл: 25-27 цм
  • Вага: 24 ґ

Лїсовый коник мать цїлком щігле тїло, релатівно довгый хвіст і ногы а довгый, тонкый дзёбак. Зверьха є оливово зеленый з чорныма смужками, на сподї є білый з чорныма фляками. Ногы мать ружовы, дзёбак чорный. Обі подлавя суть тых самых фарб. Легко сі го можеме поплести з барже подобным луговым коником, котрый бывать на роздїл од лїсового коника світлишый а на спіднїй части тїла мать намісто фляків чорны смужкы.

Хованя[едітовати | едітовати жрідло]

Лїсового коника годен найти в одкрытых лїсах, на чістинах або сїчах. Часточно є перелїтный, на зиму міґрує до субсагарьской Afriky.

Озывать ся характерістічным драпавым „псіт“ або „псрі“. При звучнім співу, зложенім з дакілько різных частей ся взнашать помалы із строму долов.

На роздїл од другых коників травить значный час на стромах. Єй стравов є найчастїше дрібна хробачіна і єй ларвы, часто ся жывить і насїнями різных видів рослун. Гнїздить од мая до юла а кладе 5 - 6 яєць до старостлуво скрытого гнїзда на земли. Їх час інкубації тырвать 13 днїв, молодята опущають гнїздо по 12 - 14 днях жывота. Часто ся старать і о молодята зозулї.

Референції[едітовати | едітовати жрідло]

Тоты даны суть часточно або цалком основаны на перекладї статї Linduška lesní на чеській Вікіпедії.