Діскузія:Петро Порошенко

Вміст сторінки не підтримується іншими мовами.
Матеріал з Вікіпедія

Думаю, що краще державний, а не штатний. Ми все-таки не в Америці. А тут взагалі суржик якийсь, подникатель (що під цим мали на увазі, бо никати ото дивитися. Подглядач, чи що. В укр вікі підприємець), тиж пособив яко міністер господарского розвою и обходу, - це чисто по-словацьки. Ще й російську ы вліпили. Хіба це мова, це суржик. Словако-український до того ж. І як таку вікіпедію взагалі відкрили. Видно у справжнього суржика з'явився західно-український конкурент.

Русины жиють не лем в Закарпатю на Украинѣ. Прошу, честуйте их права. На Украинѣ Русины непризнаны, але понеже Украина хоче быти в цивилизованом свѣтѣ, она мусить то змѣнити. И то не лем на державном уровни, але и в психологии каждого Украинця. Задача Википедии подавати факты на розличных языках. По фактах Вы нич не оспорюете. Кедь же Вам тот язык чудный або не любить ся, на то проста рада — просто не заходѣть ту. Украинска Википедия давать богатый простор про творчость. --Igor Kercsa (діскузія) 18:04, 1 авґуста 2017 (CEST)[одповісти]

Igor Kercsa. Якщо мова є фікцією, то вона залишиться фікцією, незалежно від того чи хтось називає іі рідною чи ні. Яскравим прикладом є рух так званих ятвягів, які в кінці 1990-х років намагалися створити нібито окрему поліську мову. Русинська мова це щось подібне, це політичний проект, спрямовний не на єднання, а на розкол украінців-русинів. Як може існувати мова створена 22 роки тому. Це абсурд.

Головною причиною, чому украінці не визнають русинів і русинство, чітко зазначив новоявлений русинський <пророк> Пол Магочі. Це народ нізвідки і таким й залишиться, бо ніколи не матиме народноі підтримки. Політичне русинство це не народ, не ідентичність, і навіть не рух, а антиукраінський проект. Абсолютно нормальним є підтримка діалектів і власноі самобутності, але створення чогось окремого, штучного не дасть своіх результатів. В силу свого розділення, на жаль, украіно-русинське населення Словаччини скоро перестане існувати, від лап асиміляціі не врятуються і так звані русини. Перефразуючи слова Вашого самопроголошеного прем'єр-міністра Гецка, скажу що Закарпаття, на відміну від Пряшівщини, має надійну прививку від різного роду зрадників і перевертнів, які ким завгодно стануть, тільки лиш би розколити наш народ.

В Вашых словах ем не нашов нич, што бы ся дотыкало Петра Порошенка. Але зато Вам одповѣм, же барз мало знате о Русинах, а кедь не будете им заважати, та надѣю ся, же и на русинской Википедии дашто хосенне ся дознате. --Igor Kercsa (діскузія) 22:55, 8 авґуста 2017 (CEST)[одповісти]