Adobe Flash

Матеріал з Вікіпедія
Перейти до: навіґація, Найти
Лого Adobe Flash

Adobe Flash (скорше Macromedia Flash), або просто Flash — мултимедийна платформа компании Adobe Systems, назначена про створѣня веб-апликаций або мултимедийных презентаций. Широко ся хоснуе в рекламѣ, анимации, играх, а тыж в одограню на веб-сторонках видео- и аудиозаписов.

Можности Flash[едітоватиедітовати жрідло]

Платформа обсягуе в собѣ средства розробкы, на самый перед Adobe Animate и Adobe Flash Builder а тыж программу на одограня flash-контента — Adobe Flash Player.

Adobe Flash дозвалять нарабляти з векторнов, растровов и з тримѣрнов графиков, поуживаючи при тому графичный процессор, а тыж подтримуе двонапрямену потокову транслацию аудио и видео. Про КПК и другы мобилны направы выпущена специална «облегшена» верзия платформы Flash Lite, зо слабшов функционалностев, котра розрахована на можности мобилных аппаратов и их операчных систем.

Технология Flash[едітоватиедітовати жрідло]

Flash-технологии, циже технологии интерактивной веб-анимации, были розроблены компаниев Macromedia и объединили в собѣ множество могучых технологичных рѣшень в области мультимедийного представленя информации. Ориентация на векторну графику в роли основного инструмента розробкы flash-программ дозволила реализовати всѣ базовы елементы мультимедиа: рух, звук и интерактивность объектов. При тому розмѣр написаных программ минималный и резултат их работы не зависить од розлучѣня екрана у хоснователя — а то едно из главных пожадань, кладеных ку вебовым проектам[1].

Фактично Flash Player являть собов виртуальну машину, на котрой сповнять ся заладованый из Интернета код flash-программы.

В основѣ анимации в Flash лежить векторный морфинг, циже гладке «перетѣканя» едного ключового образка в другый. То дозвалять чинити зложены мултипликачны сцены, завдавши лем даколькы ключовы образкы. Выдайность Flash Player при одограню анимации в даколько раз высша од выдайности виртуалной машины JavaScript в браузерах, подтримуючых стандард HTML5.[2]

Перспективы[едітоватиедітовати жрідло]

1 мая 2008 компания Adobe зачала розробляти общый программный интерфейс про персоналны компютеры, мобилны направы и бытову електронику, что означать еднаке фунгованя конкретной апликации на вшиткых поименованых видах аппаратуры.

Тот проект и росширеня платформы Flash на мобилны направы подтримали 58 компаний, межи котрыма AMD, ARM, Google, HTC, Intel, Motorola, Nokia, NVIDIA, QNX, Sony Ericsson и др.

Flash Player перенесеный на мобилную платформу Android.

Але дакотры выробникы программ про мобилны аппараты пробують вымѣнити або ограничити росширѣня Flash на свои новы мобилны платформы.

Референции и одказы[едітоватиедітовати жрідло]

  1. Введеня во flash-технологии
  2. Резултаты и тесты