Вікіпедія:Жадость о права адміністратора

Матеріал з Вікіпедія

Завязуюча часть[едітовати жрідло]

На тій сторінцї можете пожадати о права адміністратора.

Пожадавкы на адміністратора[едітовати жрідло]

Адміністраторы суть рівны каждому іншому хоснователёви што ся тыкать прав і зодповідности, єдиным роздїлом є приступ ку різным актівітам „утримованя“, як є мазаня і замыканя сторінок. Зато же суть тоты операції потенціално дештруктівны, мусить адміністратором быти скушеный хоснователь, котрый знає і решпектує правила і звычаї Вікіпедії (міджі іншым і заказ хоснованя росшыреных прав про властны споры). Адміністраторы суть учтивы і почас їднаня з другыма вікіпедістами ся намагають їм помочі з проблемами, на котры можуть наразити при творїню Вікіпедії. Веце смотьте на Вікіпедія:Адміністраторы.

Жадость о права адміністратора[едітовати жрідло]

Поступ номінації[едітовати жрідло]

О придїлїня росшыреных прав на тій сторінцї жадать каждый вікіпедіста прямо сам за себе.

Жадость ся давать наступным способом:

  • На конець той сторінкы ся додасть одказ на вложіня підсторінкы у форматї {{/Жадатель}} (в припадї повторёваной вольбы {{/Жадатель (#)}}, в припадї підтверджіня {{/Жадатель (підтверджіня)}}) і сторінка ся уложыть.
  • На новім взникнутім червенім одказї ся основать підсторінка з такым форматом:
=== [[User:Жадатель|Жадатель]] ===
{{Хоснователь|Жадатель}}
* ''жадость подана:'' {{subst:#time:j. n. Y, H:i "(UTC)"}}
* '''голосованя кінчіть:''' {{subst:#time:j. n. Y, H:i "(UTC)"|+14days}}

====Причіна====

====Голосованя====
=====Про=====
=====Проти=====
=====Стримую ся голосованя=====

====Коментарї====

Адміністратор ці бюрократ про підтверджованя поужыє другый параметер із своёв функціов, т.є. {{Хоснователь|Жадатель|адміністратор}} респ. {{Хоснователь|Žadatel|byrokrat}}.

Мінімалны пожадавкы[едітовати жрідло]

Потребным мінімом про жадость є холем 250 приспевків і холем тримісячна актівіта у проєктї. Дале є треба мати поволену можливость засыланя ел. пошты через інтерфейс Вікіпедії або мати на своїй сторінцї на ся функчный контакт (ICQ, IRC). Тоты контакты є пак треба утримовати функчны по цілый час припадного адміністрованя.

Жадости, котры не сповнюють формалны крітерії будуть змазаны без діскузії. Анонімны хоснователї не можуть жадати о права адміністратора.

Поступ схвалїня[едітовати жрідло]

Жадость зіставать на сторінцї найменше два тыжднї по вложіню. Тот час може у вынятковых припадах бюрократ експліцітно продовжыти (наприклад кідь ся додаточно зъявлять інформації, котры ведуть ку масовым змінам голосованя, або не є про чісло голосів дость репрезентатівне), максімално але лем на 4 тыжднї. Продовжіня часу зробите доданём тексту:

 ''голосованя продовжене до'' датум час

Бюрократ кінчіть голосованя аж по тій добі. Як то зробить, далшы припадны голосы суть неплатны.

Ку жадости ся другы вікіпедісты выражають. Як голосы ся рахують одповідї Про, Проти (про властне вырїшіня), ку тому дале Стримую ся голосованя (про платность голосованя, тзв. кворум). Голос ся дасть дале пояснити ці коментовати. І кідь є нормалне ся в коментарях выражати прямо ку кандідатови, треба все памятати на взаємну учтивость. Подмінкы, котры мусять голосуючі сповнити, становлюють правила участи у голосованю.

Цілём голосованя є вказати, ці о данім звідованю екзістує консенс комуніты. Ці быв досягнутый, вырїшить бюрократ, котрый голосованя заперать. Він тыж выконує без збыточного одкладу припадне росшырїня прав і цілу секцію пересуне до архіву. Голосованя є платне лем кідь у нім бере участь мінімално 20 вікіпедістів (тзв. кворум, раховане з сумы голосів Про, Проти і Стримую ся голосованя). За автоматічно успішну ся звычайно бере жадость, котра здобыла на кінцї выше пописаной добы найменше 3/4 голосів Про (раховане із сумы голосів Про і Проти). Кідь жадость здобыла менше як 2/3 голосів, звычайно є брана як неуспішна. Припадный голос самого кандідата ся не рахує.

За справедливе голосованя несуть зодповідность бюрократы. Кідь треба можуть вырїшыти не раховати голосы, котры суть підозрівы з маніпулації голосованя, в екстремных припадах треба зохабити ціле голосованя повторити.

Бюрократ мусить слїдовати етіку. Кідь є у спорі з кандідатом або є інакше предвзятый, мав бы хоцьяке вырїшіня зохабити іншому бюрократови. Свої вырїшіня одоводнює, кідь ся зъявлять вопросы, додасть подробнїше пояснїня.

Жадость о права бюрократа[едітовати жрідло]

Поступ о права бюрократа є тот самый як про права адміністратора, лем з тым роздїлом, же потрібну кваліфікацію кандідата є холем 6 місяцїв пособлїня у функції адміністратора. Вшыткы іншы установлїня того правила вязяны на адміністратора ся дотуляють і бюрократів.

Повторёваны жадости[едітовати жрідло]

Неуспішны жадости є можливе повторяти найскорше за 3 місяцї.

Добрый день, повідомлюю, же-м пожадав про дочасны права адміністратора на тій вікі.
Hello, I would like to inform you that I requested temporary administrator rights for this wiki. Gazeb (діскузія) 17:32, 13 апріля 2012 (CEST)[одповісти]