Чорный гумор

Матеріал з Вікіпедія
Чорный гумор

Чорный гумор є тіп гумору, котрый находить комічно в драстічных і тяжкых сітуаціях, якыма суть война, насилство, бесправя, хворота і смерть. Жрідлом комічного ефекту є контраст міджі шокуючов і траґічнов реалітов і чісто неважным способом як о нїй бісїдуєме. Чорный гумор підкреслює абсурдіту світа і такой проти тому створює даяку форму інтелектуалной обороны.

Много чорного гумору парадоксно походить дірект од людей што зазнали напасть, і тоты ся тым способом намагають єй перемочі. Жрідлом чорного гумору были і концентрачны лагерї за другой світовой войны, де дакотры увязнены выдумовали смішкы о октрутных условіях в якых жыли.

Чорный гуром і ёго конкретны проявы ся рушають на меджі соціалного ґуста ці припустности. Наприклад ся годен звідати, ці є етічно дозволене, кідь собі смішкы о концентрачных лаґерях повідають обвеселено тоты, што такым травматом не перешли.

Приклады[едітовати | едітовати жрідло]

Раз в лїтї прийде Ґорінґ к Гітлерови тай повідать: „Чао, моле теперька єм ся вернув із супер вакації.“ Гітлер: „Не повідай а де?“ Ґорінґ: „Лідіце, прекрасне місце, мам фоткы на цедечку, не хочеш посмотрити?“ Гітлер: „Терька не мам часу, але міг бы єсь мі то прошу выпалити?“

„Слухайте, тоты фоткы з фіремного заязду суть шувны, Шварцови то пристане, Муллер вызерать добрї, і тот Шіммел вышов на вшыткых знимках остро. Але ниґде не віджу Когна, Росенблума і старого Мойшехо...“
„До фраса, забыв єм зняти арізачный філтер.“

Повязаны статї[едітовати | едітовати жрідло]

Референції[едітовати | едітовати жрідло]

Тоты даны суть часточно або цалком основаны на перекладї статї Černý humor на чеській Вікіпедії.

Тота статя є затля „Стыржень“. Поможте Вікіпедії так, же єй доповните і росшырите.