Міджінародна банка реконштрукції і розвоя: Роздїлы міджі ревізіями

Матеріал з Вікіпедія
Вилучено вміст Додано вміст
Gazeb (діскузія | приспівкы)
м Gazeb переменовав сторінку Світова банка реконштрукції і розвоя на Міджінародна банка реконштрукції і розвоя без створїня напрямлїня
Gazeb (діскузія | приспівкы)
мНемає опису редагування
Рядок 1: Рядок 1:
[[Файл:2005IBRD loans and IDA credits.png|міні|праворуч|300пкс|Сума розданых МБРР та [[Міджінародна асоціація розвоя|МАР]] кредітів у світї в процентах про кажду окремо взяту країну в роцї 2005 в порівнаню з лідером [[Індія|Індіов]] (100% = $28 919 000 000).]]
'''Світова банка''' ([[Анґліцькый язык|анґліцькы]] '''World Bank''', скорочіня '''WB''') забеспечує фінанчну і технічну поміч розвиваючіх ся країн. Світова Банка ся складать з тых пятёх ґруп: Міджінародной банкы про обновлїня і розвой IBRD, котра выдавать класічны кредіты, Міджінародной розвоёвой асоціації IDA, котра выдавать безурочны пожычкы, Міджінародна корпорація IFC, котра фінанцує пріватны інвестічны проєкты, Мултілатералной аґентуры про ґаранцію інвестіцій MIGA, котра додавать ґаранції про політічны різіка пріватных кредітів в розвоёвых країнах і дале Міджінародный центер про рівнаня інвестічных спорів ICSID. Найвысшым орґаном СБ є збор ґувернерів, до котрого собі кажда членьска країна волить свого ґувернера і ёго депутата. Світова банка ся напрямує на єден економічный модел, котрый ся операть о масівны інвестіції до інфраштруктуры і великых промысловых проєктів. СБ не несе жадны різіка зо своїх фінанчных операцій, бо заборґованы штаты суть повинны сплачати свої пожычкы і в припадї неуспішности проєкту і СБ є навеце секурована выжаданым капіталом. Векшына пожычаных грошей ся так скоро вертать до розвитых країн, бо розвоёвы країны тоты пінязї хоснують про заплачіня загранічных порадців, накуп технікы і головно про фінанцованя меґаломаньскых проєктів, котры выконують наднародны орґанізації. Іщі к тому в намазї сплатити борґы Світовій Банцї так розвоёвы країны звышовали експорт своїх суровин, як єдине жрідло твердой мены, причім з роснучім множеством тых суровин на світовім торгу падала їх цїна.
'''Міджінародна банка реконштрукції і розвоя''' ''(МБРР)'' {{lang-en|International Bank for Reconstruction and Development}} ''(IBRD)'' — єдна з пятёх інштітуцій [[Ґрупа Світовой банкы|Ґрупы Світовой банкы]], заснована в [[1945]] роцї. Резіденція — [[Вашінґтон (місто)|Вашінґтон]]. В чісло участників банкы входить 187 країн; Україна — участник з 1992 р.

== Огляд місії ==
Міджінародна банка реконштрукції і розвоя — основна кредітна установа [[Світова банка|Світовой банкы]].'' На роздїл од [[ММФ]] Міджінародна банка реконштрукції і розвоя кредітує проєкты економічного розвоя. МБРР — найвекшый [[кредітор]] проектів розвоя в країнах, котры ся розвивають із середнїм рівнём доходку на душу обывательства. Країны, котры подають жадость на вступ до МБРР, мусять спочатку стати членами МВФ. Вшыткы пожычкы ся давають під ґаранціов влад країн-членів.

== Референції ==
{{reflist}}
{{Переклад|uk|Міжнародний банк реконструкції та розвитку|11174021}}

== Вонкашнї лінкы ==
* [http://www.worldbank.org/ibrd Сторінка на сайтї Світовой банкы]
* [http://www.bicusa.org Bank Information Center—World Bank]

{{Стыржень}}
{{Стыржень}}

[[Катеґорія:Міджінародна економіка]]
[[Катеґорія:Міджінародны фінанчны орґанізації]]

{{Link GA|en}}


[[ar:البنك الدولي للإنشاء والتعمير]]
[[ar:البنك الدولي للإنشاء والتعمير]]
Рядок 30: Рядок 48:
[[pt:Banco Internacional para Reconstrução e Desenvolvimento]]
[[pt:Banco Internacional para Reconstrução e Desenvolvimento]]
[[ru:Международный банк реконструкции и развития]]
[[ru:Международный банк реконструкции и развития]]
[[rue:Світова банка]]
[[sah:Аан дойдутааҕы реконструкция уонна сайдыы баана]]
[[sah:Аан дойдутааҕы реконструкция уонна сайдыы баана]]
[[sk:Svetová banka]]
[[sk:Svetová banka]]
Рядок 35: Рядок 54:
[[ta:பன்னாட்டு புனரமைப்பு மற்றும் மேம்பாட்டு வங்கி]]
[[ta:பன்னாட்டு புனரமைப்பு மற்றும் மேம்பாட்டு வங்கி]]
[[tr:Uluslararası İmar ve Kalkınma Bankası]]
[[tr:Uluslararası İmar ve Kalkınma Bankası]]
[[uk:Міжнародний банк реконструкції та розвитку]]
[[ur:بین الاقوامی بنک برائے تعمیر و ترقی]]
[[ur:بین الاقوامی بنک برائے تعمیر و ترقی]]

Ревізія 18:26, 19 децембра 2012

Сума розданых МБРР та МАР кредітів у світї в процентах про кажду окремо взяту країну в роцї 2005 в порівнаню з лідером Індіов (100% = $28 919 000 000).

Міджінародна банка реконштрукції і розвоя (МБРР) анґл. International Bank for Reconstruction and Development (IBRD) — єдна з пятёх інштітуцій Ґрупы Світовой банкы, заснована в 1945 роцї. Резіденція — Вашінґтон. В чісло участників банкы входить 187 країн; Україна — участник з 1992 р.

Огляд місії

Міджінародна банка реконштрукції і розвоя — основна кредітна установа Світовой банкы. На роздїл од ММФ Міджінародна банка реконштрукції і розвоя кредітує проєкты економічного розвоя. МБРР — найвекшый кредітор проектів розвоя в країнах, котры ся розвивають із середнїм рівнём доходку на душу обывательства. Країны, котры подають жадость на вступ до МБРР, мусять спочатку стати членами МВФ. Вшыткы пожычкы ся давають під ґаранціов влад країн-членів.

Референції

Тоты даны суть часточно або цалком основаны на перекладї статї Міжнародний банк реконструкції та розвитку на україньскій Вікіпедії.

Вонкашнї лінкы

Тота статя є затля „Стыржень“. Поможте Вікіпедії так, же єй доповните і росшырите.

Шаблона:Link GA rue:Світова банка