Вовк: Роздїлы міджі ревізіями

Матеріал з Вікіпедія
Вилучено вміст Додано вміст
Исправил текст.
Значкы: Візуалне едітованя Редагування з мобільного пристрою Редагування через мобільну версію
Sfgsdf345 (діскузія | приспівкы)
м Изменение ссылки.
Значкы: Візуалне едітованя Редагування з мобільного пристрою Редагування через мобільну версію
Рядок 1: Рядок 1:
[[Файл:Canis_lupus_laying_in_grass.jpg|thumb|Вовк]]
[[Файл:Canis_lupus_laying_in_grass.jpg|thumb|Вовк]]


Вовк, або сірий вовк, або звичайний вовк [1] ​​([[Латиньскый язык|лат.]] Canis lupus), - вид хижих [[Ссавцї|ссавці]] з родини [[Пес|Псових]] (Canidae). Поряд з [https://ru.m.wikipedia.org/wiki/Койот койотом] (Canis latrans), звичайним [https://uk.m.wikipedia.org/wiki/Шакал шакалом] (Canis aureus) і ще кількома видами становить рід вовків (Canis). Крім того, як показують результати вивчення послідовності [https://uk.m.wikipedia.org/wiki/Дезоксирибонуклеїнова_кислота ДНК] і [https://uk.m.wikipedia.org/wiki/Генетичний_дрейф дрейфу генів], є прямим предком домашньої собаки, яка зазвичай розглядається як підвид вовка (Canis lupus familiaris). Вовк - одне з найбільших сучасних тварин в своєму сімействі: довжина його тіла (без урахування хвоста) може досягати 160 см, довжина хвоста - до 52 см, висота в холці - до 90 см; маса тіла може доходити до 90-100 кг.
Вовк, або сірий вовк, або звичайний вовк [1] ​​([[Латиньскый язык|лат.]] Canis lupus), - вид хижих [https://uk.m.wikipedia.org/wiki/Ссавці ссавці] з родини [[Пес|Псових]] (Canidae). Поряд з [https://ru.m.wikipedia.org/wiki/Койот койотом] (Canis latrans), звичайним [https://uk.m.wikipedia.org/wiki/Шакал шакалом] (Canis aureus) і ще кількома видами становить рід вовків (Canis). Крім того, як показують результати вивчення послідовності [https://uk.m.wikipedia.org/wiki/Дезоксирибонуклеїнова_кислота ДНК] і [https://uk.m.wikipedia.org/wiki/Генетичний_дрейф дрейфу генів], є прямим предком домашньої собаки, яка зазвичай розглядається як підвид вовка (Canis lupus familiaris). Вовк - одне з найбільших сучасних тварин в своєму сімействі: довжина його тіла (без урахування хвоста) може досягати 160 см, довжина хвоста - до 52 см, висота в холці - до 90 см; маса тіла може доходити до 90-100 кг.


[[Катеґорія:Ссавцї]]
[[Катеґорія:Ссавцї]]

Ревізія 15:16, 25 фебруара 2020

Вовк

Вовк, або сірий вовк, або звичайний вовк [1] ​​(лат. Canis lupus), - вид хижих ссавці з родини Псових (Canidae). Поряд з койотом (Canis latrans), звичайним шакалом (Canis aureus) і ще кількома видами становить рід вовків (Canis). Крім того, як показують результати вивчення послідовності ДНК і дрейфу генів, є прямим предком домашньої собаки, яка зазвичай розглядається як підвид вовка (Canis lupus familiaris). Вовк - одне з найбільших сучасних тварин в своєму сімействі: довжина його тіла (без урахування хвоста) може досягати 160 см, довжина хвоста - до 52 см, висота в холці - до 90 см; маса тіла може доходити до 90-100 кг.