Чоп: Роздїлы міджі ревізіями

Матеріал з Вікіпедія
Вилучено вміст Додано вміст
Igor Kercsa (діскузія | приспівкы)
Немає опису редагування
Igor Kercsa (діскузія | приспівкы)
Рядок 9: Рядок 9:


== Значіня ==
== Значіня ==
Чоп є знамый передовшыткым зато, же є першов україньсков железнічнов станіцёв по приходї із Словеньска або Мадярьска (з Мадярьском є там і рядна драга і гранічный переход). Вєдно з Чєрнов над Тисов і Загоны так творять великый тай комплікованый железнічный ґуз, бо ся там стрїчать нормалный европскый розход шын (1435 мм) з російскым (1520 мм). Заставують ту влакы споюючі [[Братїслава|Братїславу]], [[Кошіцї]], [[Відень]] тай [[Будапешть]] а через Чоп, [[Мукачово]] а [[Львів]] з [[Київ]]ом а [[Москва|Москвов]]; тым ся ту выміняють подвозкы. Далша, менше затяжена штрека іде через [[Ужгород]] і [[Самбір]] до Львова.
Чоп є знамый передовшыткым зато, же є першов україньсков железнічнов станіцёв по приходї із Словеньска або Мадярьска (з Мадярьском є там і рядна драга і гранічный переход). Вєдно з Чєрнов над Тисов і Загоны так творять великый тай комплікованый железнічный ґуз, бо ся там стрїчать нормалный европскый розход шын (1435 мм) з російскым (1520 мм). Заставують ту влакы споюючі [[Братїслава|Братїславу]], [[Кошіцї]], [[Відень]] тай [[Будапешт]] а через Чоп, [[Мукачово]] а [[Львів]] з [[Київ]]ом а [[Москва|Москвов]]; тым ся ту выміняють подвозкы. Далша, менше затяжена штрека іде через [[Ужгород]] і [[Самбір]] до Львова.


== Екстерны одказы ==
== Екстерны одказы ==

Ревізія 09:57, 22 новембра 2017

Пляц в Чопі (западна часть)

Чоп є місто на югозападнім рогу Закарпатьской области на западній Українї. Лежыть на граніцї з Мадярьском тай Словеньском на узкій смузї міджі ріками Тиса і Латориця, дас 25 км на юг од областного центера Ужгорода.

Історія

В часї міджівойновой Першой републікы Чеськословеньска належав Чоп к Словеньску; під політічный і судный район з резіденціов в Кралёвскім Хылмці. При передаваню Підкарпатьской Руси Совєтьскому Союзу в роцї 1945 належав як стратеґічный железнічный ґуз (стрїчають ся ту штрекы од Кошіць, Будапештї, Ужгорода і Мукачова) к теріторії выходного Словеньска, котре было передане СССР, і наперек тому же адміністратівно не лежало на земли підкарпаторуській.

Обывателї

Жыє гев неповных 9000 людей, з них коло 40 % суть Українцї і Русины, 40 % Мадяре, решту пак Циґане, Росіяне, Білоросіяне, Словаци і Жыде.

Значіня

Чоп є знамый передовшыткым зато, же є першов україньсков железнічнов станіцёв по приходї із Словеньска або Мадярьска (з Мадярьском є там і рядна драга і гранічный переход). Вєдно з Чєрнов над Тисов і Загоны так творять великый тай комплікованый железнічный ґуз, бо ся там стрїчать нормалный европскый розход шын (1435 мм) з російскым (1520 мм). Заставують ту влакы споюючі Братїславу, Кошіцї, Відень тай Будапешт а через Чоп, Мукачово а Львів з Київом а Москвов; тым ся ту выміняють подвозкы. Далша, менше затяжена штрека іде через Ужгород і Самбір до Львова.

Екстерны одказы

Commons
Commons
Вікісклад має мултімедіалны дата на тему:

Тоты даны суть часточно або цалком основаны на перекладї статї Čop на чеській Вікіпедії.

Тота статя є затля „Стыржень“. Поможте Вікіпедії так, же єй доповните і росшырите.