Кочубей

Матеріал з Вікіпедія
Кочубей
Galerida cristata

Кочубей (Galerida cristata) є малый співак з родины жайворонковых росшыреный в Евразії од Портуґалії по северовыходну Кітай а выходну Індію а в субсагарьскій Африцї аж по Ніґерію.

Опис[едітовати | едітовати жрідло]

  • Довжка тїла: 17 цм
  • Роспятя крыл: 34 цм
  • Вага: 45 ґ

Кочубей є о дашто векшый як подобный полёвый жайворонок. Мать завалисте тїло, дакус куртый хвіст і куляту голову з явнов хохолков і щіглым дзёбаком. Подобно як другы жайворонковы кочубей не є нияк выразно зафарбленый, зверьха є світло бурый з чорныма фляками і смугами, котры мать выразны і на груди, насподї є брудно білый. Дзёбак і ногы мать ружовы а на роздїл од жайворонка полёвого не мать білы пірка на хвостї. Поглавя ся фарбами нияк не одрїзняють.

Хованя[едітовати | едітовати жрідло]

Кочубей ся цїлый рік находить в сухых одкрытых локалітах, найчастїше там де ся будує, ґаздівскых ґрунтах, луках, шпортовісках, на россяглых загородах або в садах.

Найчастїше ся озывать пискавым „тъюї“.

Головнов частёв ёго стравы є насїня і части різных видів рослин, важну роль у нїй грають хробакы або інакшы дрібны безхырбетны жывотны.

Гнїздить од апріля до авґуста а шторік мать векшынов дві зношкы з 2 аж 3 яйцями, котры кладе до добрї скрытой ямкы в земли а молодята опущають гнїздо по 9 - 10 днях жывота.

Референції[едітовати | едітовати жрідло]

Тоты даны суть часточно або цалком основаны на перекладї статї Chocholouš obecný на чеській Вікіпедії.

Commons
Commons
Вікісклад має мултімедіалны дата на тему: