Велика французьска револуція: Роздїлы міджі ревізіями

Матеріал з Вікіпедія
Вилучено вміст Додано вміст
EmausBot (діскузія | приспівкы)
м r2.7.3) (робот змінив: la:Res novae Francicae
Gazeb (діскузія | приспівкы)
мНемає опису редагування
Рядок 1: Рядок 1:
'''Велика французьска револуція''' є означіня про час історії Франції міджі роками 1789 і 1799, то єсть згруба од зволаня ґенералных ставів кралём Людовіком XVI. по ухоплїня моці Наполеоном Бонапартом.
'''Велика французька револуція''' є означіня про час історії Франції міджі роками [[1789]] і [[1799]], то єсть згруба од зозваня ґенералных ставів кралём Людовіком XVI. по ухоплїня моці Наполеоном Бонапартом.

Тогдышня абсолутна монархія во Франції была почас нёй нагороджена людовладов і републіканьством; французска галузь римокатолицькой церькви была донучена ку радікалній рештруктуралізації. І кідь ся Франція по падї першой републікы Наполеоновым переворотом метала 75 років міджі републіков, царьством і рештавраціёв колишнёго кралёвства, револуція і наперек тому значіла дефінітівный конець про старый режім. В людовых представах тїнїть і наступны револуції з років 1830 а 1848.


Тогдышня абсолутна монархія во Франції была під час нёй нагороджена панованём народа і републіканством; французька галузь [[римокатолицька церьков|римокатолицькой церькви]] была змушена до радікалній рештруктуралізації. І кідь ся [[Франція]] по впаджіню першой републікы [[Наполеон І|Наполеон]]овым переворотом метала 75 років міджі републіков, царьством і рештавраціов колишнёго кралёвства, револуція і наперек тому значіла дефінітівный конець про старый режім. В людовых представах тїнїть і наступны револуції з років 1830 а 1848.
{{Стыржень}}
[[Катеґорія:Історія]]
[[Катеґорія:Історія]]



Ревізія 20:30, 23 авґуста 2012

Велика французька револуція є означіня про час історії Франції міджі роками 1789 і 1799, то єсть згруба од зозваня ґенералных ставів кралём Людовіком XVI. по ухоплїня моці Наполеоном Бонапартом.

Тогдышня абсолутна монархія во Франції была під час нёй нагороджена панованём народа і републіканством; французька галузь римокатолицькой церькви была змушена до радікалній рештруктуралізації. І кідь ся Франція по впаджіню першой републікы Наполеоновым переворотом метала 75 років міджі републіков, царьством і рештавраціов колишнёго кралёвства, револуція і наперек тому значіла дефінітівный конець про старый режім. В людовых представах тїнїть і наступны револуції з років 1830 а 1848.

Тота статя є затля „Стыржень“. Поможте Вікіпедії так, же єй доповните і росшырите.