Співакы

Матеріал з Вікіпедія
Співакы

Співакы (Passeriformes) суть найвекшым рядом класы птахів. Тота ґрупа рахує 5200–5500 видів, а то веце як половина видів птахів суть актуално співакы. Суть поважнованы за стромовый птахів дякувші своїм ногам приспособленым на сиджїня і на барзже тонкых конарях. Про співаків є природно найхарактерістічным ознаком спів. І дякуючі способности творити комплікованы голособы проявы суть співакы поважованы за найвывинутїшый ряд птахів. Співакы можеме стрїтити на цїлім світї, в пустынях і тропічных доджовых лїсах.

Спів[едітовати | едітовати жрідло]

Векшына видів того ряду суть співавы птахы і в карку мають компліковане свалство контролююче голосівкы. Співовый орґан, котрый є прі співаків тіпічный ся зове сірінкс. Дякуючі нёму вынятково контролюють голос (і кідь дакотры співакы можуть выдавати і нелюбозвучный голос, як наприклад вороны). Співом означують теріторію, в котрій жыють, тыж їм ваблять самцї самічкы к парїню. Подля співу годен розознати єднотливы роды і виды співаків.

Характерістіка[едітовати | едітовати жрідло]

Векшына співаків є менша як остатнї виды класы птахів. Вшыткы члены того ряду мають кормливы молодята (старають ся о них).

Референції[едітовати | едітовати жрідло]

Тоты даны суть часточно або цалком основаны на перекладї статї Pěvci на чеській Вікіпедії.

Тота статя є затля „Стыржень“. Поможте Вікіпедії так, же єй доповните і росшырите.