Плиска біла

Матеріал з Вікіпедія
Плиска біла
Cuculus canorus canorus + Motacilla alba
Motacilla alba

Плиска біла (Motacilla alba) є малый співавый птах з родины кониковых. Є в списку храненых IUCN.

Росшырїня[едітовати | едітовати жрідло]

Богато є росшырена на россяглій теріторії Европы, Азії і северной Африкы. Про жывот потребує одкрыты, як ся дасть вогкы локаліты, зато ся часто находить близко рік, потоків, озер і рыбників, де їмать передовшыткым дрібных хробаків, в послїднї добі ся зачав росшырёвати і до векшых міст. Гнїздить в природный і умелых дутинах, де звычайно кладе 5 -6 яєць.

З правила є перелїтна, европскы птахы реґуларно міґрують напрямом до далекой Африкы, одкы ся до середнёй Европы зачінають вертати в малых чіслах уж в януарі. В дакотрых роках можуть даякы екземплары в зимі і перебыти, переважно коло незамерзаючіх вод.

Ознакы[едітовати | едітовати жрідло]

Самець мать біле чоло, лиця і бріх, білы краї довгого, чорного хвоста, білы краї пірок в крыли і чорну верьхню часть головы і тыл, чорну грудь і сивы крижы. Самічка є задарбена подобно, але мать сивый тыл. Молоды птахы не мають чорны ознакы на голові і груди. В першій зимі жывота мають молоды птахы чорну грудь.

Референції[едітовати | едітовати жрідло]

  1. Motacilla alba. IUCN Red List of Threatened Species. Version 2007. International Union for Conservation of Nature. 2004. http://www.iucnredlist.org/apps/redlist/details/53103. [перевірено 22 May 2007]. 

Тоты даны суть часточно або цалком основаны на перекладї статї Konipas bílý на чеській Вікіпедії.

Тота статя є затля „Стыржень“. Поможте Вікіпедії так, же єй доповните і росшырите.

Commons
Commons
Вікісклад має мултімедіалны дата на тему: