Міджінародна банка реконштрукції і розвоя

Матеріал з Вікіпедія
Сума розданых МБРР та МАР кредітів у світї в процентах про кажду окремо взяту країну в роцї 2005 в порівнаню з лідером Індіов (100% = $28 919 000 000).

Міджінародна банка реконштрукції і розвоя (МБРР) анґл. International Bank for Reconstruction and Development (IBRD) — єдна з пятёх інштітуцій Ґрупы Світовой банкы, заснована в 1945 роцї. Резіденція — Вашінґтон. В чісло участників банкы входить 187 країн; Україна — участник з 1992 р.

Огляд місії[едітовати | едітовати жрідло]

Міджінародна банка реконштрукції і розвоя — основна кредітна установа Світовой банкы. На роздїл од ММФ Міджінародна банка реконштрукції і розвоя кредітує проєкты економічного розвоя. МБРР — найвекшый кредітор проектів розвоя в країнах, котры ся розвивають із середнїм рівнём доходку на душу обывательства. Країны, котры подають жадость на вступ до МБРР, мусять спочатку стати членами МВФ. Вшыткы пожычкы ся давають під ґаранціов влад країн-членів.

Референції[едітовати | едітовати жрідло]

Тоты даны суть часточно або цалком основаны на перекладї статї Міжнародний банк реконструкції та розвитку на україньскій Вікіпедії.

Вонкашнї лінкы[едітовати | едітовати жрідло]

Тота статя є затля „Стыржень“. Поможте Вікіпедії так, же єй доповните і росшырите.