Коршун чорный

Матеріал з Вікіпедія
Коршун чорный

Коршун чорный (Milvus migrans) є середнї великый хищ з родины ястрябовых обываючій мірны і тропічны части Евразії і Австралії, вынятково вандрує аж на Гавайскы островы.

Опис[едітовати | едітовати жрідло]

Хвіст коршуна червеного (вправо) і бурого (влїво)
Milvus migrans

Із своёв великостёв 55-59 цм, роспятём крыл міджі 135-155 цм і вагов коло 900 ґ є о дашто меншый як коршун червеный. Мать довгый хвіст, котрый не є так шпільковый як і уж спомянутого коршуна червеного, довгы крыла і тмавобуре пітя з арджавым надыхом на спіднїй части горла і бріха. Поглавя ся фарбов не одрізняють.

Хованя[едітовати | едітовати жрідло]

Ёго природным середовищом суть лїсы піля воды або мочарї, але в остатнїй добі ся выборно приспособив жывоту в містах і велё раз го можеме збачіти і в богато залюдненых областях. Жывить ся меншыма жывыма творами, як суть хробакы, меншы виды птахів і рыб, або здохлинами, у містах пак і рештами з кухнї.

Належыть міджі часточно стяговавы хищі. Европскы і середоазійскы екземплары (підвиды M. m. milvus, M. m. lineatus іі.) суть стяговавы, хоць екземплары з теплїшых областей, напр. Індії (підвид M. m. govinda) або Австралії (M. m. affinis) суть сталы. Лїтать з мірно ломеныма крылами і хвіст хоснує як кормань.

Гнїздить на стромах і часто схоснує опущны гнїзда ворон. Шторік мать єдну зношку, обсягуючу 2-3 яйця, котры зношать в місяцях апріль і май. Родічі на яйцях сидять згруба 30 днїв і молодята в гнїздї зіставають по добу 45 днїв по народжіню.

Референції[едітовати | едітовати жрідло]

Тоты даны суть часточно або цалком основаны на перекладї статї Luňák hnědý на чеській Вікіпедії.

Commons
Commons
Вікісклад має мултімедіалны дата на тему:

Тота статя є затля „Стыржень“. Поможте Вікіпедії так, же єй доповните і росшырите.