Кобылочка лугова

Матеріал з Вікіпедія
Кобылочка лугова
Locustella naevia

Кобылочка лугова (Locustella naevia) є малым видом співака з родины Lucestellidae.

Опис[едітовати | едітовати жрідло]

Меншый як воробель; росте до довжкы 12–14 цм, роспятя крыл мірять 15–19 цм а важыть 14–20 ґ. Зверьха є оливово бура з поздовжным тмавым флякованём. спід тїла мать жовтый і ногы ружовы. Спідня часть довгого облого хвоста є тмаво флякаста. Обі поглавя суть такых самых фарб.

Спів, котрым ся часто озывать і в ночі, є твореный простым цверликавым „сірррррррррр“ припоминаючім цверликаня кобылкы.

Росшырїня[едітовати | едітовати жрідло]

Кобылочка лугова гнїздить в меджах од западной Европы аж по ріку Йенісей а юговыховну часть гор Алтай. Северно засягує по южне Фіньско, южно пак по северну Іспанію, южну Францію, Румунію і поздове северного прибережа Чорного моря по Урал. Є перелїтна із зимовищами в тропічній Африцї. В середнїй Европі жыє од апріля до септембра.

Біотоп[едітовати | едітовати жрідло]

Жыє скрыто на вогкых луках, рашелинищах і в бажинах з густым былиновым штоком а холем дакілько кряками або молодыма стромами.

Страва[едітовати | едітовати жрідло]

Жывить ся головно хробаками, але жере і іншых безхырбетных, в тім тім чіслї і павукы.

Гнїздїня[едітовати | едітовати жрідло]

Моноґамный вид гнїздячій 1x аж 2x за рік од мая до септембра. Міскове гнїздо плетене з трав і листя будує добрї скрыте при земли в густій веґетації. В єдній зношцї є je 5–6 світлых, дрібно бурых флякастых яєць о розмірах 18,2 x 13,1 мм. Інкубачба доба тырвать 13–15 днїв, на яйцях сидять черяво обоми птахы. Молодята гнїздо опущають у віку 10–12 днїв. Дорослы птахы притім до гнїзда не лїтають просто, але приставають в ёго околицї і пак ся к нёму діставають аж в скрыту густу веґетацію, з тым забороняють прозраджіню ёго пологы.

Референції[едітовати | едітовати жрідло]

Тоты даны суть часточно або цалком основаны на перекладї статї Cvrčilka zelená на чеській Вікіпедії.

Екстерны одказы[едітовати | едітовати жрідло]