Вікіпедія:Цітованя Вікіпедії

Матеріал з Вікіпедія

Ставать ся, же люде хотять цітовати статї з Вікіпедії у своїх властных дїлах. Тота сторінка згорнює практічны пожадавкы, што выпливають з ліценції CC-BY-SA, під котров суть статї на Вікіпедії росшырёваны.

Тыж як хоцьякым іншым жрідлам бы сьте не мали Вікіпедії слїпо вірити, і кідь ся дасть, точность їй інформацій перевірити з незалежных жрідел. Смотьте тыж наше Вылучіня зодповідности.

Вікі є незвычайне медіюм, котре у многых аспектах не спадує до звычайных форматів цітацій. Без огляду на то, котрый з них хоснуєте, екзістує пару общіх прінціпів, котры є пригодне памятати:

  • Вікіпедія має велике множество авторів і є брана як колектівне дїло; не мали бы сьте цітовати єднотливых авторів даякой статї (уж лем зато, же їх в ппраксї може быти барз велё). Кідь і наперек тому потребуєте здобыти список конкретных авторів статї, найдете їх у їй історії.
  • Цітація бы мала увести як назву статї, так і Вікіпедію як жрідло, подобно як кібы сьте цітовали папирёвый часопис.
  • Пасує увести датум і час хоснованой ревізії статї, бо їй подоба ся може радікално змінити в часї міджі моментом, коли єй схонуєте і часом коли го видить Ваш чітатель. Час вынику ревізії ся дасть найти у історії сторінкы. У історії сторінкы або панелах "інштрументы" в лївій части годен найти і прямый одказ на дану ревізію (Тырвалый одказ). Тот може але не мусить быти пригодне хосновати, в залежности на контекстї цітації.
  • Векшына штілів цітацій потребує повне URL статї. Кідь але мусить быти куртшый одказ, можете увести лем URL Вікіпедії (т.є. http://rue.wikipedia.org про їй русиньску верзію), бо адреса статї є легко здобытельна з їй назвы.
  • Дакотры штілы цітацій потребують зазначіня датуму, коли была хоснована вебова сторінка скачана. Кідь ся то не дасть, рекомендуєме тот датум не увести і упредностнити датум вынику хоснованой ревізії.
  • Кажда статя на Вікіпедії бы мала быти цітована окремо.

Прирыхтованы цітації[едітовати жрідло]

У каждой статї є на лївім панелї „інштрументы“ одказ Цітовати сторінку, котрый веде на шпеціалну сторінку Шпеціална:Cite. Там здобєте уж прирыхтованы цітації приналежной статї в пару нормално хоснованых форматах.

Приклад означіня цітації[едітовати жрідло]

  • Історія Фіньска [online], остатня актуалізація 9. септембер 2005 22:46 [cit. 1. 1. 2006], Вікіпедія. Доступне з WWW: <http://rue.wikipedia.org/wiki/Історія_Фіньска>

Тыж посмотьте[едітовати жрідло]